• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Over ons

Welkom bij Noordix!

De naam van de website doet de Noorse roots waarschijnlijk al vermoeden… Samen met mijn Noorse man, run ik Noordix, een website voor functionele én stoere kleding uit Noorwegen.

Noorwegen is een fantastisch land, met een natuurlandschap dat in de verste verte niet met Nederland te vergelijken is. De Noren weten dan ook goed gebruik te maken van deze prachtige natuur – en trekken er bijna elk weekend op uit om te wandelen, skiën, langlaufen, ongeacht de weersomstandigheden. Want, zoals de Noren zeggen, ''slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding’’.

Dit motto geldt voor alle Noren, dus ook voor de kleintjes die naar de crèche of naar school gaan. Als ze maar goed aangekleed zijn, kunnen ook zij het gehele jaar door elke dag lekker buiten spelen.

Met onze verhuizing van het hele gezin naar Nederland, werd Noorwegen en z’n natuur ingeruild voor Nederlandse boswandelingen, schoolpleinen & speeltuinen, koude fietstochten, (af en toe) druilerige dagen en de Oostenrijkse skipistes. Hiervoor zouden we toch eigenlijk ook baselayers van merino wol en andere functionele kleding voor moeten gebruiken, dat er ook nog leuk uitziet, betaalbaar én diervriendelijk is… En het idee van Noordix werd geboren!

We hebben inmiddels zes stoere Noorse kledingmerken uitgezocht die hier perfect op aansluiten: Vossatassar, Tiny Trolls of Norway, Bula, Vikafjell, Heldre en Sway.

We hopen dat jij net zo enthousiast bent!

Laura